6.izložba gljiva u Lignju

 

U Lignju, mjestšcu tik iznad daleko poznatijeg Lovrana gdje rastu čuveni "maruni" odtržana je 27. i 28. listopada 2012 godine, manifestacija "Marunada" gdje je i udruga gljivara "Ožujka" iz Rijeke postavila svoju izložbu autohtonih divljih svojti gljiva.
Unatoč vrlo lošem vremenu vrijedni članovi uspjeli su sakupiti 176 vrsta gljiva koje su naši determinatori, Anđelko, Predrag, Makso,Milan i Ervin pregledali, odredili rodove, vrste i gastro kvalitete te ih poređali na izuzetno lijepo pripremljenu podlogu.
Velik doprinos u postavljanju izložbe dao je i naš član Kožul Ivan iz Lignja, koji je zajedno sa članovima MO Liganj organizirao sakupljanje gljiva te pripremu prostora za izložbu.
U sakupljanju gljiva za izložbu naročiti su se istakle Lidija,Blanka, Ecija, Vesna i Vlasta te muški dio ekipe, Anđelko, Milan, Ivan i Rahelić
I pored lošeg vremena izložba je bila veoma posjećena što samo potvrđuje da se povećava interes ne samo za sakupljanje gljiva već i za njihovu determinaciju odnosno raspoznavanje.
Naša Blanka "ovjekovječila" je neke detalje sa izložbe koji nam mogu dočarati ljepotu ambijenta, posjećenost i uloženi trud članova "Ožujke.