3. izložba gljiva u Lignju


 


Izložba gljiva kao jedan od sadržaja obilježavanja "marunade" poprima već tradiciju te je i ove godine uspješno predstavljala udrugu gljivara "Ožujku" na "Liganjskoj marunadi".
Vrijedni članovi MO Liganj i našeg člana gospodina Kožul Ivana izvršili su tehničke pripreme i poduzeli mjere za postzavljanje izložbe.
Zajedno sa članovima udruge gljivara "Ožujka" prikupljeno je preko 160 vrsta gljiva od kojih je determinirano 153.
Dterminaciju je izvršio član udruge Milan Franko a stručni suradnici bili su Vrhovnik Branko iz Ljubljane , te determinatori iz udruge Grubišić Predrag i Anđelko Šikić.
Izložba je kao i prijašnjih godina izazvala velik interes stanovnika gradova i "gradića" ispod Učke kao i brojnih posjetitelja gastro ponude maruna, izletnika i planinara.
Vrijedno je napomenuti da je izložbu posjetio i cijenjeni gospodin Dr.Dušan Jurc iz Šumarskog instituta u Ljubljani koji se veoma pohvalno izrazio za ovakvu aktivnost i vrijedne eksponate prikazane na izložbi.
U želji da nam pomogne u daljem radu dostavio nam je njegove stručne materijale iz oblasti mikologije i gljivarstva, koje će Udruga a nadamo se i HMGS znati upotrijebiti u rješavanju zadataka koji im predstoji.
Video uradak izložbe možete vidjeti klikom  ovdjeMilić Milutin.