Pijane bukovače /recept/


PIJANE BUKOVAČE

Potrebni sastojci:

-500 gr. bukovača
-malo ulja
-1 glavica crvenog luka
-1 dl bijelog vina
-1 žlica senfa
-po želji vegete
-sol i papar


Priprema:

1
Bukovače isjeći na sitnije komade.
2
Na ulju propržiti sitno isjeckan luk
i dodati bukovace, malo posoliti
i naliti bijelim vinom. U poklopljenom
sudu dinstati bukovače dok ne omekšaju.
3
Po potrebi dodati još malo vina ili mlake vode.
Kad uvri tekućina iz bukovača dinstati još oko 30 min.
Kad su bukovače mekane umješati senf,
dodati zacine po želji i još malo prokrčkati
da se dobije lijepa gustina umaka.
4
Prije služenja posuti isjeckanim peršinovim listom.

Posluživanje.

Mozete ih sluziti uz kuhani krumpir ili rižu i salatu po želji.
Ako spremate mrsnu varijantu pri kraju dodajte malo kiselog vrhnja.
Možete ih servirati uz tjesteninu.